Доставка

 

 

Доставката до всички населени места на територията на Република България е на стойност 3 лева с ДДС. Доставката се извършва на следващия работен ден, ако поръчката е направена преди 16:00 часа. Ако поръчката е направена след 16 часа, доставката се извършва на по-следващия работен ден.

Поръчки, направени в Събота и Неделя, ще бъдат доставени във Вторник. Повече информация за графика на доставките може да видите на сайта на логистичната фирма.

При доставка клиентът получава поръчаните стоки в подходяща за транспорт опаковка, данъчна фактура (в случаите с плащане в брой и касова бележка), гаранционна карта и ръководство за употреба. Всеки продукт може да бъде прегледан преди заплащане на наложен платеж.

* Luxo си запазва правото да сменя правилата и начина на доставка, като своевременно се задължава да Ви информира за промените.

 

 

Отказ от закупена стока

Според действащото законодателство, отказът от покупка е приложим само за клиенти, които са физически лица /потребители/.

Потребителят има право да се откаже от покупката, направена през онлайн магазина www.luxo.bg, без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка, в срок от 14 дни, считано от датата, на която стоката е получена. Правото на отказ може да бъде упражнено само в случай, че задължително е изпълнено следното условие:Стоката да не е използвана, да няма каквито и да били следи от употреба и да се върне в оригиналната, изцяло запазена опаковка, ведно с всички аксесоари, инструкции за употреба и други документи, които я придружават.

За да се откажете от покупката, следва да уведомите Диджитек ООД с недвусмислено заявление. За целта, можете да използвате следния формуляр.  

В случай, че потребителят се откаже от договора, Диджитек ООД ще възстанови всички плащания, които са получени, включително разходите за доставка (с изключение на допълнителни разходи, свързани с избран от потребителя начин на доставка, различен от стандартния начин на доставка, предлаган от Диджитек ООД, без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни считано от датата, на която потребителят информира търговеца за неговото решение за отказ от покупката. Диджитек ООД ще извърши възстановяването, като използва същото платежно средство, използвано от потребителя при първоначалната транзакция, освен ако същият изрично не се съгласи за друг начин; във всеки случай това възстановяване няма да бъде свързано с никакви разходи за потребителя.

Диджитек ООД има право да отложи възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не бъдат представени доказателства, че стоката е изпратена обратно, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано.

Потребителят следва да изпрати на Диджитек ООД или да върне обратно стоките без неоправдано забавяне и във всички случаи не по-късно от 14 дни след деня, в който потребителят е информирал Диджитек ООД за отказа си от договора.

Срокът се счита за спазен, ако потребителят изпрати обратно стоките на Диджитек ООД преди изтичането на 14-дневния срок.

Всички преки разходи по връщането на стоката в т.ч. транспортните, са изцяло за сметка на потребителя.

Потребителят отговаря единствено за намаляване стойността на стоките вследствие на изпробването им, различно от необходимото за установяване на тяхното естество, характеристики и добро функциониране.

 

Последна актуализация: 15 Август 2017 г.